keskiviikkona, joulukuuta 27, 2006

Pitkästä aikaa.

Kaikkea on tapahtunut. Joulu, bileitä, tapahtumia. Nyt täällä hostellin terassilla kirjoittelen Wouterilta lainaamaani läppäriin mitä päähän sattuukaan viimeseltä viikolta. En oo päässy päivittelemään niin ärsyttää, mutta kaipa se tästä.

Torstai. Billboard. Isot joulubileet, mutta en jaksanut sitten panostaa yhtään saamaan ihmisiä sisään, mutta hyvin se silti meni. Jo ja joku toinen täällä hostellilla jo panosti mun puolesta levittämällä flyereitä, ja sitten meitä olikin joku 20 tai enemmänkin. Ilta oli aika mukava, jouduttiin tosin aikasta paljon jonottamaan sisään, mutta sitten oli jeppistä. Otin tosin aika rauhallisesti, join vaan pienet huppelit koska tahdoin jostain syystä ajoissa kotiin. Nukkumaan ajoissa, että jaksaa sitten herätäkin. Palkkaani en vieläkään ole viimeiseltä kolmelta viikolta saanut, ja jos sitä ei nyt pian näy niin tuskin kamalasti on inspistä enempää ihmisiä sinne hommatakaan. Ne on kuitenkin mulle jonkun 100 dollaria auki ja 60 dollaria drinkkikortteina. Pirulaiset, katsotaan nyt.

Vaikka ajoissa piti herätä, jotenkin se yllätyksekseni valuikin sinne jonnekkin viiteen asti. Sängyssä lojuminen rillutteluillan jälkeen vaan on parasta. Lähinnä siksi että on niin nihkeä viimeillasta, eikä tahtois mennä suihkuun jotta voi mennä ihmisten ilmoille. Mutta joo, sitten joskus sitä tulee fiilis että pakkohan se on joskus nousta. Viideltä se tuli.

Lähdettiin sitten hirveän tyttöjoukkion kanssa Lygon streetille, joka on kuuluisa sen monista upeista ruokapaikoistaan ja kahviloistaan. Tytöt tahtoi italialaista, ja mullehan se passas. Pastamestaan mentiin sitten, ja tilasin erikoisen yhdistelmän; Tortellini Carbonara (tosin se sit äänestettiin parhaaks tilatuks ruuaks, hähäää!).

Valuttiin takasin kotio, ja hengattiin vaan hitaasti tekemättä mitään. Olin Adelen seurana kun se pakkaili, aamulla oli lähtö sillä kohti Sidniä. En tiedä miten mä taas valvoin johkin neljään asti, mutta niin, unille painuin vasta sitten. Erittäin hiljainen perjantai, säästelin tulevaan joulurupeamaan.

Lauvantai! Heräsin aikasin joskus yhdeksältä kun Adele lähti ja tahto sanoa vielä heippansa. En sitten painunutkaan unille enään, vaan lähdin kaupungille käppäilemään. Aamupalalle nälkäiseen jaakkoon, jne jne. Jotenkin muisti jo hamartyy lauantailta, mutta mielestani ei mitaan kummempaa edes tapahtunut. En muista, pakko myontaa. Mur. Mut eipa silla valia.

Sunnuntaiaamuna olikin muuton aika. Muutin sitten vaan tollaiseen isoon dormiin kunnes lahden Sydneyyn. Piti pakata kamat aikasin, jotenka heräsinkin ihan ajoissa joskus puol kymmenen. Onneksi pakkasinkin, koska kannoin jo kamani seuraavaan paikkaan jolloin rennommin ottaneet kaverini saikin äkkilähdön kun hostellin ääliömanageri tuli huutaen huoneeseen valittaen kuinka kaikkien pitäis olla jo menossa ja kuinka sotkuista on ja kuinka hirveää ja kamalaa ja äääh. Onneks ite selvisin sieltä ihan kunnialla sitten.

Joulufiilistä yritin kasvatella, mutta se ei ollutkaan niin helppoa. Jotenkin sateinen ja lämmin keli ei oikeen pysty sytyttämään.

Kuitenkin sunnuntai oli aika leppoisa. Yhden maissa lähdettiin St Kilda beachille viettämään joululounasta meren lomaan, piknikkimuodossa tietenkin. Alkuun se oli tosin aika pelottavaa kun meitä oli vain minä ja seitsemän saksalaista, mutta sitten sinne tuli ranskalaisia ja brasseja jotenka elämä hieman helpottui. Alkoholi virtas ja sakemannit oli tehnyt ihan hyvää ruokaa, ja aurinkokin välillä pilkahteli.

Sitten Melbourne kuitenkin näytti persoonallisuutensa, ja kahdessa minuutissa auringonpaiste muuttui sademyrskyksi, joka heitti kaikki kamamme ympäri biitsiä ja aiheutti pienen paniikin. Tuuli vihelsi niin että tuolit lensi ympäri terasseja, ja puut heilui vaakatasossa. Oli aika huimaa. Siinä samassa rytäkässä Fatima onnistui vielä astumaan lasinsiruun rannalla, ja jalasta vuoti verta todella ryhdikkäässä kaaressa. Päästin yhteen kahvilaan sisään, ja alkoi taas hymy näkyä ihmisten huulilla. Fatimankin jalka saatiin korjattua, ja kaikki oli hyvin.

Sporalla sitten takasin kotio myrskyn keskellä, joulufiilis korkealla. Hostellilla sitten hengailtiin ja happy houria vielteltiin. Sitten illemmalla päätettiin lähte St Kildaan takaisin, siellä pitäis olla monia biletysmestoja. Ensin mentiin paikkaan nimeltä Prince of Wales, aika sympaattinen brittibaari. Tosin sinne päädyttiin vaan kun kaikki muut kaverit oli siellä, ja tahdottiin sitten yhdessä jatkaa jonnekin muualle. Olin vaan aivan täysin poikki koko illan. Liian vähän unta, taaaaaas. Mutta joo, tän baarin jälkeen lähdettiinkin sitten homobaariin, en tiedä miksi. Eihän siinä, se oli ilmainen sisään ja ihan hyvä musiikkikin soi. Kun mentiin sinne oli todella vähän ihmisiä, mutta illan mittaan niitä sitten tuli lisää ja lisää. Rahaa kun ei ollut niin en mitään juonut, mutta sehän oli vaan hyvä juttu. Meinasin silti vaan sammua kokoajan tosin väsymyksen takia tälläkertaa.

Taksilla sitten kotio, ja samantien tutimaan eli nukkumaan eli uinumaan.

Erilainen jouluaatto todellakin. Mutta en valita, periaatteessa oli ihan hyväkin.

Täällähän oikea joulu on vasta 25.12, niinkun tuppaa olemaan aika monissa maissa. Olin yksi kummatuksista jotka juhlii jo edellisenä päivänä. Koska edellisenä päivävä olin ollut niin väsynyt, päätin että nukun mahdollisimman pitkään. Pääsin ylös sängystä jo kolmelta iltapäivällä, ja ryntäsin samantien alakertaan. Wouter ja Leon olikin baarissa töissä kahdestaan, ja kaverit kasassa juhlisti joulua syöden ja juoden. Yllätys yllätys! Päätin sitten ostaa wouterilta yhden siiderin, ja kun huomasin ensimmäisen kerran miten hän antoi saman rahan vaihtorahana jolla yritin maksaa, alkoikin pieni juomisjuhla. Pojat ei siis meiltä veloittanut koko iltana mitään, kiva joululahja kaverit J

Juhlatunnelma nousi, ja pieni joulufiiliskin kun oli paikalla monia joulupukkeja ja joululaulut soi. Ulkona tosin satoi ja satoi, mikä ei sinänsä ollut hyvä asia. Mutta en valita, oli todella kivaa. Kun pojat sitten sai vuoronsa päätökseen, lähdimme Pugg Mahonesiin, eli irkkubaariin joissa on aina maanantaisin kelpohinnat. Siellä tanssittiin livebändin tahtiin ja pidettiin lepposaa joulua. Minä ja mun Sombrero. Se on aika makia!

Ilta loppui sit siihen kun lähdettii pois ja mentiin nukkumaan (yllätys yllätys!). Eli ei mitään ihmeellistä sinänsä. Sain yhden lahjankin, suolapurkin. Kiitti Jodie :D

Tiistaina katseltiin telkkarista aika paljon krikettiä, en sitten tiedä miksi. Aloin jopa hieman ymmärtämään sitä. Omituisinta on tosin että nyt on tää suurin peli eli Australia vastaan Englanti, Ashes. Ne pelaa viisi kertaa viisi päivää. Joka päivä puol yhdestätoista johonkin seitsemään. Ja Australia on jo voittanut, ja silti ne pelaa vielä kaksi kertaa tuon viiden päivän session. Tämä neljäs kerta on nyt meillä täällä Melbournessa, ja koko paikka on täynnä englantilaisia faneja, lempinimeltään Barmy Army. Go Australia, britit on tyhmiä.

Sitten joskus keskellä päivää rupesin kertomaan kaverilleni mitä teen työkseni, ja samassa hengähdin että onneks ei tarvi mennä ens kerran kun vasta tiistaina töihin. Sitten kattelin kalenteriani, ja huomasin että kappas, nyt on tiistai. Pienenä yllärinä tuli miten noi joulupäivät meni noin nopeaan, mutta mikäs siinä. Oli nyt sitten ohjelmaakin. Tiesin vielä että Jenni ei ole töissä niin saatan ehkä tehdä suomeakin. Tosin joo, en tehnytkään. 2h norjaa ja loput tanskaa, mutta jotenkin oli niin hyvä fiilis että jopa tein ja paljon. Kun ilta oli päätöksessään sanoin sitten että c u in 2007, ja lähdin viettelemään pitkää lomaani. Ensi kerran töitä 5.1.2007. Hui.

Hostellille päästyäni duunista Jodiekin lopetteli omaa yövuoroonsa ja mentiin sitten mäkkiin aamupalalle, kun olin yhet aamupalat sille auki. Se sit kertoi miessotkuistaan ja koitin kovasti lohdutella. Unille vei kuitenkin tieni pian, olin luvannut Leonille että mennään shoppailemaan illemmalla, ja pitäis herätä ajoissa. En kuitenkaan herännyt, koska oli mahdotonta saada unta kun 14 hengen dormissa aina joku on hereilla ja pitaa mekkalaa. Mutta onneks nyt on kaupat auki aika pitkään kun on noi joulualet alussansa. Ensin mentiin kuitenkin ostamaan liput torstaiseen krikettipeliin! JOO! Kukaan meistä ei oikein tiedä sääntöjä, mutta jos yhellä areenalla on 100 000 ihmistä katsomassa krikettiä, varmasti jo se tunnelma on hyvä syy mennä peliin. 15e istumapaikat 8h kestävään peliin, en valita. En malta odottaa, oon ihan innoissani J Aamulla sit herätys, 10.30 pitäs olla paikanpäällä. Kivaa! GO AUSSIE!

Sitten sen jälkeen päädyttiin menemään katsomaan alennusmyyntejä. Ostinkin kolme paitaa, yhdet sortsit ja sukkia. Kaikki alennuksista, mutta kyllä sitä rahaa kuitenkin meni. Päätin vaihtaa joululahjakenkäni halvempiin, ja ostin sitten vähän äidinkin rahoilla vaatteita, pitäis mennä aika tasoihin niitten kenkien hinnan kanssa loppujenlopuks : - )

Mut joo, nyt on parempi mieli kun ei oo vaan näitä samoja risasia vaatteita. Hostellille sitten syömään, ja nyt oon aika kauan kirjotellu tätä katsausta viikon tapahtumiin. Wowie pääsee parin minuutin päästä töistä, ja lupasin mennä sen kanssa tsekkaamaan yhtä uutta loungea ja juomaan pari olusta. Mutta kuitenkin ihan vaan pari, huomenna tosiaan sinne krikettipeliin aamusta. Saa nähdä nyt millasta siellä on, kivaaaa J

Nyt taidan kuittailla, pitää mennä vaihtamaan vaatteita. Tosin eka kipasin uppaamassa tan nettiin niin ehka joku tata lukeekin. Saa nahda :D

<3

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

moi! lukehan tätä toki joku:) just pääsin saksan uuden vuoden vietoon, pidähän hauska uus vuos:)
Maake

Anonyymi kirjoitti...

No siis luen aina! :-)

Anonyymi kirjoitti...

kuvia kiitos Susta ja Sombrerosta :P

Anonyymi kirjoitti...

kuvia kiitos Susta ja Sombrerosta :P